Een sage (mondeling), maandag 13 oktober 1969

Hoofdtekst

Us mem har heit fortelde, hy hie mei trije soldaten ûnder tsjinst west. De iene fan dy trije soldaten hie altyd wol sinten. Doe fregen se him ris hoe't dat siet.
Doe sei er: "Jimme kinne krektlike goed sinten krije. Ik bin frijmitselder," sei er, "en dy't dat ek wurde wol mat mar mei my gean."
De iene fan dy soldaten wie syn kammeraet en dy sei: "Ik wol wol."
Doe gong hy mei him nei in gebou ta, dat wie in frijmetselaersgebou. Dy soldaet fortelde letter oan pake: "Nou ha 'k hwat meimakke." Hy wie alhiel fan 'e wize en oerstjûr. Hy sei: "Hwat ha 'k nou hwat bileefd, Hindrik. Ik kom dêr yn dat gebou, en doe moest ik yn in kiste. En ik moest God en Syn gebot forflokke en ik moest de duvel oanhingje.
Doe ha 'k oars neat dien as roppen: - Heare, help my en forlos my út dizze hel fan Satan.-
En doe koenen se neat mei my wurde en doe ha se my fuortjage."

Onderwerp

SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.    SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.

Beschrijving

Mijn opa zit met drie soldaten in dienst, waarvan eentje altijd geld heeft omdat hij vrijmetselaar is. Een ander gaat met hem mee naar het vrijmetselaarsgebouw, waar hij in een kist moet en God en zijn gebod moet vervloeken en de duivel aanhangen. Hij roept de hulp van de Heer in en ze hebben hem weggejaagd.

Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.

Hindrik    Hindrik