Een sage (mondeling), dinsdag 21 oktober 1969

Hoofdtekst

Yn 'e Harkema wenne Lammert Postma. Dy hie in bern, dat rekke siik. Doe gong Lammert mei 't wetter fan 't bern nei de duvelbanner ta. Dat wie greate Wopke fan Kûkherne.
Wopke joech him in drankje mei. Mar ûnderweis sprong der in hazze by Lammert op. Doe rekke de koark fan 't fleske ôf en der rekke in hiel steal fan 'e drank út. Der bleau noch in stealtsje yn 'e flesse. Dat hat er it bern jown. Mar it hat net baet, it bern is stoarn.
It bern wie bitsjoend, seinen se.

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Als Lammert Postma's kind ziek wordt, brengt hij de urine ervan naar de duivelbanner Wopke uit Kûkherne die hem een drankje meegeeft. Een haas springt tegen hem op een er blijft een klein beetje in het geopende flesje zitten. Het kind is desondanks gestorven. Het is behekst geweest.

Heks maakt kind (mens) ziek

Wopke    Wopke