Een mop (mondeling), dinsdag 03 september 1974

Hoofdtekst

Der wie in doomny, dy hie nochal hwat skulden hjir en dêr. Ek by de slachter. Dy hiet fan Mozes. Dêr stie in hege rekken. Dêr boarge de doomny altyd it fleis.
Op in snein-to-moarn stie doomny op 'e preekstoel, doe sei er: "En wat zei Mozes?" Dat kaem sa yn syn preek to pas.
Mar syn húshâldster, dy't slept hie, skrok ynienen wekker en dy sei: "Doomny moest earst it âlde bitelje, oars koe Mozes doomny gjin nij guod wer leverje."

AT 1833A - "What Says David?"    AT 1833A - "What Says David?"

ATU 1833A - “What Does David Say?”    ATU 1833A - “What Does David Say?”

Beschrijving

Een dominee met geldschulden moet nog een enorm bedrag aan zijn slager – genaamd Mozes – betalen. Als de dominee op een zondagmorgen in de preek eens uitroept 'En wat zei Mozes?', schrikt zijn huishoudster wakker en roept 'De dominee moet eerst alles afbetalen voor Mozes hem weer vlees kan leveren'.

Motief

X435.1 - “What says David?”--Boy: “Pay your old debts.”    X435.1 - “What says David?”--Boy: “Pay your old debts.”

"What Says David?"

Mozes    Mozes