Een sprookje (), vrijdag 09 maart 1973

Hoofdtekst

Der waerd ris in kear troch it jongfolk in weddenskip hâlden mei in faem. Dy moest dy nachts nei 't tsjerkhôf ta en dêr in stok yn it grêf stekke fan in bipaeld persoan, dan krige hja in stik jild.
Hja gong dêr hinne by nacht. Mar froeger dragen/droegen de froulju lange rokken. Doe't hja de stok yn 'e groun stekke soe, stiek hja de stok troch har rok hinne yn 't gers. Hja is stoarn fan 'e skrik. Hja hat grif miend dat hja beethâlden waerd. De oare moarns lei hja dea op it tsjerkhôf.

AT 1676B - Clothing Caught in Graveyard    AT 1676B - Clothing Caught in Graveyard

ATU 1676B - Frightened to Death    ATU 1676B - Frightened to Death

Beschrijving

Meisje neemt de weddenschap aan om 's nachts een stok te steken in het graf van iemand. De volgende morgen wordt ze dood op het kerkhof gevonden, waarschijnlijk van schrik gestorven. Ze had de stok door haar lange rokken gestoken, en heeft gedacht dat ze werd vastgehouden.