Een sage (mondeling), zaterdag 30 maart 1974

Hoofdtekst

Yn 'e Westerein wenne in man, dy wie skjin forlegen om jild. Hy hie heard, dat men koe jin oan 'e duvel forkeapje. Dan moest men nei in trijesprong ta by in hantwizer. Doe gong er nei de Boppewei ta. Op 'e ein stie in hantwizer. Dêr gong dy man stean en hy sei trije kear achter elkoar: "Hwa wol in swarte kat keapje?"
Doe kom de âld duvel by him en doe forkocht er him oan 'e duvel.
Doe joech de duvel him in wikseldaelder en doe hied er noait wer forlet fan jild. Hwant in wikseldaelder rekket noait op.

Onderwerp

SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.    SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.

Beschrijving

Man met geldgebrek verkoopt zich aan de duivel door bij een handwijzer op een driesprong drie maal te vragen wie een zwarte kat wil kopen. De duivel geeft hem een wisseldaalder die nooit opraakt.

Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück

Westerein    Westerein