Een mop (mondeling), maandag 01 april 1974

Hoofdtekst

Op in kear wie Jan Hepkes oan 't fiskjen yn 'e Surhústerfeanster feart. Doe krige er in hiele dikke snoek oan 'e angel. Dat beest wie sa swier en sa sterk, dat hy koe him der mei gjin mooglikheit út krije. It beest wie folle sterker as Jan sèls. Mar Jan joech gjin krimp, hy liet de angelstok net los.
Doe luts de snoek Jan yn 'e feart. Jan hâldde de angel beet. De snoek swom fuort en hy naem Jan mei.
Doe wienen se oan Readskuorre ta, dêr wie in fallaet. Fan fierrens raesde Jan: "Skutte, Lútsen! Skutte!"
Hwant Lútsen van Dekken, dy't dêr wenne, wie slûswachter.
Sa rekke de snoek mei Jan der achteroan troch de slûs. Se gongen fierder de feart del en kommen doe yn it Knjillisdjip (nou prinses Margriet-kanael).
Jan tocht: Dit giet op 'e Burgumermar yn.
Mar op Skûlenburch draeide de snoek him om en doe gong it werom op it Fean ta.

VDK 1960B 4    VDK 1960B 4

Beschrijving

Jan Hepkes krijgt een snoek aan de hengel die zo zwaar is dat hij in de vaart getrokken wordt, en omdat hij de hengel vasthoudt door de snoek wordt meegetrokken.

The great fish

Jan Hepkes    Jan Hepkes