Hoofdtekst

Een Molquerenaer bij hazard in Vrankrijck koomende, kreeg sulcken sin in dat landt dat hij resolveerde sijn soon daer bij form van wisseling nae toe te senden. Hij vindt een koopman die daer oock toe genegen is, wiens soon hij bij provisie mede nam, en sond de sijne met de eerste occasie weer derwaerts. Doe de geprefigeerden tijdt van 3 jaeren om was, kreeg elck sijn soon wederom. De Fransche koopman, glorieus op sijn soons wijsheyt, noode eenige Hollandsche heeren, opdat sij souden mogen oordeelen. Maer als sij begosten te discoureeren, verstonden sij van onsen nieuwen Duytsman geen enckel woordt. Als men nae veel verwonderings de saeck examineerde, bevond men dat hij 3 jaer tot Molqueeren hadde gewoont.

Beschrijving

Een man uit Molkwerum en een Fransman wisselden hun zoons uit. Toen de zoon weer terug kwam in Frankrijk, was zijn vader zo trots dat hij wat Hollandse heren uitnodigde om naar hem te komen luisteren. Maar de Hollanders verstonden niets van wat hij zei. Later kwamen ze erachter dat hij drie jaar in Molkwerum [Friesland] had gewoond.

Molquerenaer    Molquerenaer

Molkwerummer    Molkwerummer