Hoofdtekst

De barbier Blondel bij Dirck Senten vroolijck zijnde, wiert er een spulletje gespeelt dat men blindelings na een 0 met krijt aen de muyr getrocken, loopen en steecken moest, wie daer het digste bij quam. Het blind gemaeckt te worden viel Blondel te beurt. Met als hij de neusdoeck voor de ogen hadde, ging er één ontrent het 0-tje staen, soo wijt gaepende als hij konde, die Blondels vinger soo leelijck onthaelde dat hij wel voelen kost in wat 0-tjen hij was. Hij trock de neusdoeck schielijck los, maer kost evenwel sijn man, die nu niet meer gaepte, niet vinden. Hij wouw bijloo in 't hondert vegten. Dirck Senten trock hem aen een kant en seyde: 'Ben je geck, dat je hier moeyte maken wilt en de heele vreugt steuren. Gaet om een ander weer te bruyen oock soo staen.' Hij was tevreden. De fielt, die lopen soude, hadde een weynig gesigts om Blondels backhuys niet mis te lopen. Stack daerop tevoren sijn vinger in een excellente stront en daermede aftreckende, vreef die Blondel, eer hij eens toe kost bijten, wacker in sijn tanden, dat sijn colere en d'omstanders lacchen ruym verdubbelde.

Beschrijving

Blondel deed mee aan een spelletje. Hij moest blindelings zijn vinger in een, met krijt op de muur getekende, 0 steken. Wie het dichtste in de buurt kwam won. Toen Blondel aan de beurt was ging er een man met wijd open mond in de buurt van de 0 staan. Blondel stak zijn vinger in de mond en werd hard gebeten. Blondel rukte zijn blinddoek af en wilde met de man vechten. Zijn vriend hield hem echter tegen en stelde voor om hetzelfde te doen bij degene die nu aan de beurt was met het spelletje. Dit stemde Blondel weer tevreden. Maar de volgende deelnemer stak zijn vinger in de uitwerpselen en wreef deze in Blondels mond, voordat deze wilde bijten. Dit zorgde voor een hoop hilariteit onder de omstanders.

Dirck Senten    Dirck Senten

Blondel    Blondel