Een mop (boek), derde kwart 17e eeuw

Hoofdtekst

Jan Larson, de beelthouwer, was bij de vrouw van Sommelsdijck in 't werck van een fonteyn te maecken. Eens met haer over tafel sittende, smeerde hij de booter vrij wat dick op sijn brood. Sij, die wat aen de deune kant is, kon niet swijgen. 'Wel', seyde sij, 'monsieur Larson, meent ghij die booter tot dat brood alleen te eeten?' R. 'Neen, ick toch niet, mevrou, ick meen er noch kaes op te doen.'

Beschrijving

Jan Larson was bij de vrouw van Sommelsdijck aan het werk. De twee zaten te eten en hij smeerde zijn boterham nogal dik. Zij vroeg of hij van plan was dat helemaal in zijn eentje op te eten, en hij antwoordde dat hij van plan was er nog kaas op te doen.

Derde kwart zeventiende eeuw

Jan Larson    Jan Larson