BJANSS092 - 'De Gloeiige'

Hoofdtekst

In Hoogeloon woonde vroeger een schapenkoopman. Op zekere dag had hij goede zaken gedaan in Eersel en opgeruimd keerde hij terug naar Hoogeloon. Plotseling kwam de gloeiige als uit het niets te voorschijn en u begrijpt dat de schapenkoopman behoorlijk schrok.
Maar spoedig herstelde hij zich en liep door alsof hij niets gezien had. De gloeiige bleef hem volgen, maar deed niets.
Toen de schapenkoopman bijna in Hoogeloon was, verdween de gloeiige in de richting van de Halve Miel in Zand-Oerle.

Onderwerp

SINSAG 0220 - Andere Begegnungen mit dem Feuermann    SINSAG 0220 - Andere Begegnungen mit dem Feuermann

Een gloeiige verschrikt een koopman onderweg naar huis, maar laat hem ongehinderd lopen.

Bron

B. Janssen: Het Dansmeisje en De Lindepater – Sagen en legenden uit Kempen, Meierij en Peel. Maasbree 1978, p.115.

Andere Begegnungen mit dem Feuermann.

Halve Miel    Halve Miel