Een sage (mondeling), zaterdag 02 november 1901

Hoofdtekst

Toen ik nag vraigezel was, ging een kameraad van me op Zunderdorp oit vraien. As ie sévens tois kwam in hai kwam op de Gouw, den liep een zwarte kat maar al tusse zen biene door. Al maar te streele. Dat begon hum op lest te vervele en hai nam een scharp mes mee. Deer mee gaf ie de kat een goeie jaap. Toe ie veertien dage later bai de maid kwam, had die een snee in der bakkes.
"Hoe komt dat?" zei die.
"Dat weet ik niet," zai ze.
"Nou," zait ie, "ik wel. Jij bent die kat die ik op de Gouw eraakt heb en ik mot niks van je heuwe."

Onderwerp

SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.    SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Beschrijving

Een jongen snijdt een kat die hem na een avond vrijen bij thuiskomst steeds langs de benen strijkt met een scherp mes. De volgende keer heeft zijn meisje een snee in haar gezicht. De jongen maakt de verkering uit.

2 november 1901, in brief november 1901
Informant uit Zuiderwoude (roeier)