Een broodjeaapverhaal (boek), (foutieve datum)

Hoofdtekst

Cola is niet zomaar een frisdrank. Volgens een brochure van Coca-Cola Nederland is het "een gevoel, de uitstraling van vrolijkheid en plezier". Wie cola drinkt, drinkt uit de bron van de eeuwige jeugd. Maar Coca-Cola is ook een symbool van junk food: tandbedervend, arm aan bouwstoffen en rijk aan calorieën.Coca-Cola is een religie. In haar overmoed zou de directie zelfs geprobeerd hebben de paus over te halen het amen na het onzevader te vervangen door Coca-Cola — in ruil voor een passende beloning, uiteraard. Dit is slechts een van de geruchten die worden aangetrokken door het wereldwijde succes van Coca-Cola. Folkloristen kennen alle sterke verhalen en volkswijsheden die zich sinds de uitvinding van de drank om Coca-Cola hebben verzameld als `Cokelore': een vitaal deel van de internationale folklore van de twintigste eeuw.

TM 6001 - Coca cola-lore    TM 6001 - Coca cola-lore

Beschrijving

Allerlei geruchten doen de ronde over Coca-Cola, bekend onder de naam 'Cokelore'. Coca-Cola is een bepaald gevoel, maar ook een symbool van junk food. Het is een religie. De directie heeft zelfs geprobeerd de paus over te halen het amen na het onzevader te vervangen door Coca-Cola.

Peter Burger: De gebraden baby. Amsterdam, 1995, p.132

Coca cola-lore