SOLDAA16 - Zestiende vertelling

Zestiende vertelling
Daar was eenmaal een koning en die koning had een dochter en die dochter die wilde gaarne trouwen en die wilde een man hebben die een blou bonte baard had en toen was daar omstreeks een gauwdief die had een bloubonte baard en die ging naar het paleis daar de koningsdochter was en hij wandelde voor het paleis en toen zag de koningsdochter de bloubaart en riep hem in het paleis en toen praten zij met malkaar en toen zeide de bloubaard mijn paleis is mooier dan uw vaders paleis en toen ging de bloubaard weg en toen het een wijl tijds verleden was kwam de bloubaard weder en daar wat geweest was toen ging hij weer weg en toen dagt de dochter ik wil het toch weten of zijn paleis mooier is dan mijn vaders paleis en ik liep de bloubaard na dat hij niet wist en toen kwam de dochter bij het paleis en de poort was open en toen ging ik toe de poort in en toen kwam ik bij een deur en die deur die was ook open en toen ging ik daar in en ik zag geen menschen maar er liep een papegaai en ik zeide het is hier veel mooier dan in mijn vaders paleis en de papegaai die zeide het zal nog wel anders komen en toen kwamen zij nog in een andere kamer.

[Onvoltooid]

Onderwerp

AT 0312 - The Giant-killer and his Dog (Bluebeard)    AT 0312 - The Giant-killer and his Dog (Bluebeard)

ATU 0312 - Maiden-killer (Bluebeard)    ATU 0312 - Maiden-killer (Bluebeard)

VDK 0312 - The Giant-killer and his Dog (Bluebeard)    VDK 0312 - The Giant-killer and his Dog (Bluebeard)

SINAT 0312 - Der Unholdstöter und sein Hund    SINAT 0312 - Der Unholdstöter und sein Hund

Beschrijving

De dochter van een koning wil graag trouwen met een man met een blauw-bonte baard. Een gauwdief die zo'n baard heeft, gaat voor het paleis wandelen en wordt door de prinses binnengeroepen. Hij beweert dat zijn paleis mooier is dan die van de koning. Hij verdwijnt en komt na een tijdje weer terug. Als hij weer weggaat loopt de dochter hem achterna en komt bij het paleis. Binnen ziet ze een papegaai en ze vindt het paleis mooier dan dat van haar vader... [onvoltooid]

E.J. Huizenga - Onnekes: Het boek van Trijntje Soldaats. Groningen, 1928, p. 65 e.v.

Verhaal is onvoltooid.