CBOEK117 - Vertelsel

Een sprookje (brief), woensdag 27 januari 1892

Vertelsel
Keutje wilde niet naar school toe gaan, toen ging zijn moeder naar den hond, en vroeg: "Wil je Keutje bijten?" "Neen," zei de hond. Toen ging zijn moeder naar de stokken: "Stokken, wil je de hond slaan, want de hond wil Keutje niet bijten en Keutje wil niet naar school toe gaan." "Neen," zei de stokken. Toen ging ze naar 't vuur om de stokken te verbranden, van daar naar 't water om 't vuur te blusschen, toen naar de koe om 't water te drinken, maar allen wilden niet. Toen ging ze naar de slachter en die wilde wel. Toen ging de slachter naar de koe en koe naar 't water enz. en Keutje ging naar school.

AT 2030J - A Disobedient Boy    AT 2030J - A Disobedient Boy

ATU 2030 - The Old Woman and her Pig.    ATU 2030 - The Old Woman and her Pig.

Beschrijving

Een biggetje wil niet naar school, de hond wil het biggetje niet bijten, de stok wil de hond niet slaan, het vuur wil de stok niet verbranden, het water wil het vuur niet blussen, de koe wil het water niet opdrinken, maar de slager wil de koe wel slachten. De slager gaat achter de koe aan, de koe gaat achter het water aan, het water gaat achter het vuur aan, het vuur gaat achter de stok aan, de stok gaat achter de hond aan, de hond gaat achter het biggetje aan en het biggetje gaat naar school.

Collectie Boekenoogen (archief Meertens Instituut)

A Disobedient Boy