Een sage (mondeling), vrijdag 01 juli 1966

Hoofdtekst

Guon kommen us let yn 'e nacht fan in pretsje. Se mâltjirgen net allinne, mar der woarden slimme flokwurden brûkt. Se kommen yn 'e buert fan Eastemar tusken hege diken. By in hekke woarde ien fan dy feinten dy't it sa mâl opsein hienen, samar by de oaren weinom, dat se stienen forstomd.
Ien wie hwat dryster as de oaren, dy kom tichter by de hekke. "Der leit ergens in swart plak by de dyk", sei er. Hy teach de dryste skuon oan en hy gong oer de hekke hinne nei dat plak ta. Doe lei dyselde dêr forkoald. (It gebeurde tusken Skûlenburch en 't Heechsân)

Beschrijving

Groep jongens is 's nachts luidruchtig en vloekend op weg naar huis. Bij een hek wordt één van de jongens plotseling opgepakt en blijkt later verkoold op de weg te liggen.

Eastemar    Eastemar

Heechsân    Heechsân