Een sage (mondeling), zaterdag 27 augustus 1966

Twa mannen wienen to murdejeijen. Mar sy fangden dy nachts neat. Doe seach de iene hwat.
"Duvel Jan," sei er, "hwat is dat in moai murdtsje." Mar hwer wienen de hounen? Hja fluiten, mar de hounen kamen net. De hounen wienen binaud. Doe sei Jan: "It komt, sa't it komt, mar as de hounen dat bist net oandoarre, dan rêd ik der mei."
En doe rekke er mei dat bist yn gefecht.
Mar doe sprong it Jan op 'e nekke en 't wie der net wer wei to krijen. Sa hat it Jan nei hûs brocht. Jan hie net in droege tried mear oan him doe't er oer de drompel stapte. Doe't er oer de drompel wie liet it beest him los.
Dit is sahwat njoggentich jier lyn gebeurd op it Heidefjild ûnder Houtigehage by de Hindrikspoel.

Onderwerp

SINSAG 0331 - Spuktier kann nicht getroffen (gefangen) werden    SINSAG 0331 - Spuktier kann nicht getroffen (gefangen) werden

Beschrijving

Twee mannen waren op bunzingjacht. De hele nacht vingen zij niets. Toen zij opeens toch een hele mooie bunzing zagen, wilden de bange honden hem niet pakken. Een van de mannen wilde het beest dan maar zelf pakken. Maar de bunzing ging op zijn nek zitten, en kwam er niet meer vanaf. De man liep zo naar huis, en pas toen hij over de drempel heen was, liet het dier hem los.

Spuktier kann nicht getroffen (gefangen) werden

Heidefjild    Heidefjild