Een sprookje (mondeling), zaterdag 21 januari 1967

Hoofdtekst

Der kaem ris in keardel by joun yn in herberge, dy hie in greate kiste by him, dêr siet brekbere waer yn. Hy frege de kastlein of dy kiste dêr dy nachts wol stean mocht. De kastlein die soks oars net, mar foar dizze kear soed er dan in útsûndering meitsje. Dat de kiste kaem dêr to stean op twa skammels.
Mar de kellner fortroude de saek net. Hy hie sjoen, dat der gatsjes ûnder yn dy kiste sieten en doe gong hy der ûnder lizzen. En doe hearde hy skoan, dat der yn dy kiste sykhelle waerd. Hy sei it tsjin de kastlein en doe ha se de plysje der byhelle. De plysje makke de kiste iepen en doe lei dêr in grouwe keardel yn mei allegear moardpriemmen en sok ark by him.
De plysje hat him meinaem en hy is achter de traeljes set. Hy hearde ta in moardenersbinde, it doel hie west by de kastlein yn to brekken dy nachts. Sy ha de hiele binde to pakken krije kind.

AT 0958C* - Robber in Shroud    AT 0958C* - Robber in Shroud

ATU 0958C* - Robber in Shroud.    ATU 0958C* - Robber in Shroud.

Beschrijving

Een man komt met een grote kist met 'breekbare waar' bij een herberg en vraagt aan de kastelein of hij zijn handeltje voor een nacht bij hem mag stallen. De kastelein stemt toe, maar vertrouwt het zaakje niet. Hij ziet dat er gaatjes onderin de kist zitten en hoort duidelijk iemand ademen. Hij alarmeert de politie en die opent de kist. Ze treffen een slapende man aan met allerhande moordwapens bij zich. De man is lid van een moordenaarsbende en voornemens de kastelein 's nachts te overvallen en te vermoorden. De politie rolt de hele bende op en de moordpartij wordt voorkomen.

Robber in Shroud