Een sage (mondeling), vrijdag 21 april 1967

Hoofdtekst

Der wie in frou forstoarn en dy woarde op it tsjerkhôf bigroeven. De widner bleau mei twa bern sitten. Dy bern gongen elke dei nei skoalle ta. Dan moesten se it tsjerkhôf foarby. As se middeis thúskommen seinen se tsjin har heit: "Heit, mem sjongt yn 't graef."
De widner woe dêr yn 't earst net oan, mar op 't lêst gong hy der doch us hinne. En doe hearde hy it sels ek. Syn frou song yn 't graef.
Doe hat er fuort de deagraver en de dûmny komme litten. It graef woarde iepenmakke. En doe die bliken dat hja noch yn leven wie. Hja hie skyndea west.
Noch sawn jier hat se dêrnei leefd by har man en bern. Doe is se dan echt stoarn, mar yn dy sawn jier hat se noait wer lake.

AT 0990 - The Seemingly Dead Revives    AT 0990 - The Seemingly Dead Revives

ATU 0990 - The Seemingly Dead Revives.    ATU 0990 - The Seemingly Dead Revives.

Beschrijving

Een vrouw sterft; de weduwnaar blijft met twee kinderen achter. De kinderen horen op hun weg naar school langs het kerkhof hun moeder in haar graf zingen. De doodgraver en de dominee worden gehaald en even later blijkt de moeder levend in haar graf te liggen. Ze was slechts schijndood en leefde nog zeven jaar met haar man en kinderen voor ze daadwerkelijk stierf.

The Seemingly Dead Revives