Een sage (mondeling), maandag 01 september 1969

Hoofdtekst

Myn suster Roas fortelde ek. Ik moest ris in kear in bern ha. Wy wennen hwat ôfgelegen. As it ûnwaer woarde, soe myn man skoanmem helje (âlde frou Reitsma) en dêrnei nei dokter ta. De moarns kom er by syn mem.
"Kom," sei se, "wiest dêr al. Ik tocht al, soed er hast ris komme, hwant ik hie dy fan 'e moarn al twa kear klopjen heard. Dit wie de trêdde kear."
Roas fortelde ek:
In dochter fan Ruerd-molkrider moest trouwe. Us Pytsje har man sei tsjin har: "Nou ryd ik dy." En hy helle it jonge spantsje op om nei 't gemeentehûs to bringen.
Doe gong âlde frou Reitsma èk mei.
Doe sei se tsjin ús Pytsje: "Pas mar op, fanke, ditselde hinget dy ek gau boven de holle."
Sy krige gelyk. Nei twa maenden wie 't al sa fier mei ús Pytsje.

SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.    SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Beschrijving

Een vrouw zou komen helpen bij de bevalling van haar schoondochter. Toen haar zoon haar kwam halen, zei ze dat ze hem al twee keer had horen kloppen die ochtend.
Een meisje moest trouwen met haar vriend. Een vrouw zei tegen een ander meisje dat dat haar ook snel zou overkomen. Twee maanden later was het al zover.

Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Reitsma    Reitsma