Een mop (mondeling), woensdag 24 juli 1974

Hoofdtekst

Der wie in man, dy sette in greate bean yn 'e groun. Dêr kaem in greate plant út, dy woechs sa hurd yn in dei of hwat dat hy koe de kop der net mear fan sjen. Sa heech wie dy beane-plant.
Doe tocht dy man: "ik wol der ris yn op, dan wol ik ris sjen hoe't it dêr boppe is."
Hy wie al moai heech, doe waerd er senuweftich.
En doe foel er nei ûnderen. En dat gebeurde mei sa'n faert, dat hy kaem mar even sawn foet yn 'e groun tolânne. Hy tochte: "Hoe kom ik hjir wer út?" Doe gong er gau nei de skuorre ta om in lep to heljen en doe groef er himsels ta de groun út.

AT 1882 - The Man who Fell out of a Balloon    AT 1882 - The Man who Fell out of a Balloon

ATU 1882 - The Man who Fell Out of a Balloon.    ATU 1882 - The Man who Fell Out of a Balloon.

Beschrijving

Een man zaait een grote boon waar een enorme plant uit blijkt te groeien. De plant is zo enorm hoog, dat de man erin kan klimmen. Tijdens zijn klimtocht valt hij uit de bonenplant. Tijdens zijn val ontwikkelt hij zo'n grote snelheid dat hij zeven voet in de grond wordt geboord. Hij rent snel naar de schuur om een schep te halen en graaft zich uit.

The Man who Fell out of a Balloon & AT 1960G The Great Tree