Een sage (mondeling), dinsdag 20 augustus 1974

Hoofdtekst

Imke de Jong hie hwat útheefd to Ljouwert. Se sochten om him, mar koenen him net fine. Hy hie de flucht naem en wie net mear yn 'e stêd.
Doe't er wer nei Ljouwert ta soe, doe kamen dêr rjochters op in wein oan. Dy hienen om him socht, mar forgees. Doe frege Imke dy rjochters: "Kin ik ek mei ride?" Doe stapte er by dy rjochters yn 'e wein. Doe't se oan 'e Bonkefeart ta wienen, sprong Imke fan 'e wein ôf. Hy naem in oanlooop en sprong oer de Bonkefeart en doe sei er: "Nou kinne jim mar sizze, dat Imke de Jong mei jimme riden hat."

Onderwerp

VDK 1525Z* 19 - Japik Ingberts rijdt vermomd mee met zijn achtervolgers    VDK 1525Z* 19 - Japik Ingberts rijdt vermomd mee met zijn achtervolgers

Beschrijving

Tovenaar Imke de Jong heeft weer eens wat streken uitgehaald en wordt vergeefs gezocht. Als een stel rechters op een wagen nadert, vraagt Imke of hij mee mag rijden. Als hij van de wagen afstapt, springt hij snel over een vaart en zegt 'Nu kunnen jullie zeggen, dat Imke de Jong met jullie meegereden is'.

Japik Ingberts rijdt vermomd mee met zijn achtervolgers

Imke de Jong    Imke de Jong