Een sage (mondeling), dinsdag 20 augustus 1974

Frijmetselers binne kûgelfrij. Hja hawwe altyd jild.
Der wie in man, dy wie ek frijmetseler. Dy moest jild brûke. Doe hong er in koer oan 'e hoannebalke, dy soe de duvel folsmite. Mar dy man hie sa goochum west, dy hie earst de boaijem ûnder 'e koer weislein. Doe bigoun de duvel to smiten. Der kaem in hiele bult jild oer de skuorre to lizzen en de koer rekke noait fol fansels. Dy man, dat wie Piter Bakker.
Dy hat letter noait wer in slach dien.
In frijmetseler is oan 'e duvel forkocht. Hy kin der net wer by wei komme. Om 'e safolle jier mat der ien fan 'e frijmetselers dea.

AT 1130 - Counting out Pay    AT 1130 - Counting out Pay

ATU 1130 - Counting out Pay.    ATU 1130 - Counting out Pay.

Beschrijving

Vrijmetselaars zijn kogelvrij en hebben nooit geldgebrek omdat ze een pact met de duivel gesloten hebben. Een uitgekookte vrijmetselaar hangt eens een mand zonder bodem op voor de duivel. De duivel moet de mand immers met geld vullen. Het lukt de duivel niet de mand te vullen. De man houdt er een enorme hoeveelheid geld aan over. Een vrijmetselaar kan nooit meer bij de vrijmetselarij wegkomen. Om de zoveel jaar moet er een vrijmetselaar sterven.

Counting out Pay & SINSAG 0881 Der Teufelsvertrag

Piter Bakker    Piter Bakker