Een mop (mondeling), maandag 02 september 1974

Hoofdtekst

Der wienen ris twa professors togearre oan it bibelfortalen. Hja sieten yn 'e wurkkeamer fan ien fan dy beiden en wienen drok oan 't wurk.
Doe kaem der in boerke by de doar, dy hie boadskip oan ien fan 'e beide hearen.
De frou kaem by de doar. Hja sei: "Myn man is oan 't bibelfortalen mei syn freon, mar ik sil jo der wol even yn litte."
Doe kaem dat boerke dêr yn dy wurkkeamer. De beide professors hienen elkoar by de bealch beet en wienen bot oan 't fechtsjen, en skelle dat se dienen.
It boerke stie der forbaesd nei to sjen. Doe gong er nei har ta en sei: "Hwat bitsjut dit? Hwerom matte jim sa kreauwe?"
"Wy ha forskil fan miening", sei de iene. 't Gong om in tekentsje. Sa'n tekentsje mei ien stip dêr achter wie in v, en sa'n tekentsje mei twa stippen dêr achter wie in w. Mar hjir wie sa'n tekentsje mei trije stippen der achter, en dat hienen se noch noait earder sjoen.
De iene sei, it is d_ letter. Né, sei de oare, it is d_ letter. En sy koenen it mar net iens wurde togearre. Dêr hienen se nou sa'n spul om.
Doe sei it boerke: "Lit my ek ris sjen." Dat dienen se en doe sei dat mantsje: "Mar hearen, dy iene stip, dat is ommers miggeskyt!"

Beschrijving

Twee professoren die de bijbel vertalen vliegen elkaar scheldend in de haren omdat ze het niet eens kunnen worden over een tekentje met drie puntjes erachter. Een teken met één stip erachter is een 'v'; een teken met twee stippen een 'w'. De professoren kunnen er maar niet achter komen wat voor een letter het teken met drie punten is. Een boer die toevallig langskomt, zegt dat de derde stip vliegenvuil is.