Een sage (mondeling), donderdag 21 maart 1974

Hoofdtekst

Alde Fije Antsje fan 'e Wâl wie in tsjoenster. Hja hie in winkeltsje. Twa famkes gongen ris op in joun nei har ta om sâlt. Doe krigen se elk in pepermuntsje fan 't âld-minske. Doe't se by 't Heechhout wienen smieten se it muntsje yn 'e feart. Hwant der wie in oar famke dat sei tsjin dy twa: "Net opite, hwant oars krijst in pod yn 't liif."

Onderwerp

SINSAG 0587 - Hexe zaubert Tier (Kröte, Hermelin) in den Leib eines Menschen.    SINSAG 0587 - Hexe zaubert Tier (Kröte, Hermelin) in den Leib eines Menschen.

Beschrijving

Meisjes eten pepermuntje dat ze van een oude vrouw die als heks gezien wordt, niet op, want anders meisje zegt dat ze anders een pad in hun lichaam krijgen.

21 maart 1974
Hexe zaubert Tier (Kröte, Hermelin) in den Leib eines Menschen. Hexenmeister befreit den Verzauberten

Fije Antsje    Fije Antsje

Heechhout    Heechhout