ZEEUW162 - Toovenaars.

Een sage (boek), 1923 - 1932

Toovenaars.

In een café op IJzendijke zat 's avonds laat nog een gast, die de zwarte kunst verstond. Eensklaps zei hij: "Wil jullie eens een regiment soldaten zien voorbij trekken, draai dan de lamp uit, en maak de luiken toe." Dat deed de caféhouder en toen zagen ze, in het schemerdonker, dat er al maar soldaten door de voordeur binnenkwamen, en door de achterdeur weer vertrokken. Wel een uur lang ging het zoo door; in dien tijd zijn er wel duizend soldaten voorbij getrokken.

Onderwerp

SINSAG 0668 - Zauberer zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Kühe, Reiter usw., um den Weg zu sperren.    SINSAG 0668 - Zauberer zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Kühe, Reiter usw., um den Weg zu sperren.

Een toverkundige laat een heel regiment soldaten door 'n café marcheren.

J.R.W. en M. Sinninghe: Zeeuwsch sagenboek. Zutphen 1933, p. 146

voor 1933
Zauberer zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Kühe, Reiter usw., um den Weg zu sperren. (var.)

IJzendijke    IJzendijke