21INVOER033 - Uilenspiegel wordt gehaat

Een mop (internet), woensdag 16 november 2011

Hoofdtekst

Opgetekend: wo. 16 november 2011, telefonisch gesprek vanuit Utrecht door verhalenverzamelaar en notulist Ruben A. Koman (RK), wonende te Utrecht, met vertelster: Bernard-Koman, Ineke (IBK) uit Ridderkerk (eerder in de verhalenbank per abuis ingevuld als 'Koman-Bernard, Ineke'. Dit is dezelfde persoon, maar dus eerder de naam verkeerd omgedraaid). Vertelster is tante van de notulist.

Letterlijk afschrift van een deel van het telefoongesprek:

RK: Kent u Tijl Uilenspiegel?
IBK: Jazeker. Tijl Uilenspiegel zei altijd: "Ze haten me, maar ik maak het er naar." Dat vertelde opa altijd. [RK: dit is J.D. Koman, geb. te Dordrecht]
RK: En baron van Münchausen?
IBK: Ja, daar knikkerde ik vroeger nog mee.[lacht]

AT 1635* - Eulenspiegel's Tricks    AT 1635* - Eulenspiegel's Tricks

ATU 1635* - Eulenspiegel’s Tricks    ATU 1635* - Eulenspiegel’s Tricks

VDK 1635* - Eulenspiegel's Tricks    VDK 1635* - Eulenspiegel's Tricks

VDK 1635* 18 - Eulenspiegel's Tricks. 18: De mensen mogen Ulespegel niet.    VDK 1635* 18 - Eulenspiegel's Tricks. 18: De mensen mogen Ulespegel niet.

Beschrijving

Telefoongesprek over Tijl Uilenspiegel, die zegt dat de mensen hem haten maar dat hij daar zelf de schuld voor draagt.

Ingezonden in de Volksverhalenbank

Commentaar

Bij Van der Kooi meer specifiek Eulenspiegel's Tricks 18: De mensen mogen Ulespegel niet, Hij zei: "De mensen mogen me niet, maar ik heb het er ook naar gemaakt."

Tijl Uilenspiegel    Tijl Uilenspiegel

Baron van Münchhausen    Baron van Münchhausen