ABIJMA14

Een mop (boek), 1942 - 1951

Hoofdtekst

Feitse Brants fertelde ris: Op in kear wie ik op stap, doe begûn it allerheislikst te waaien. It stoarme sa fûleindich, dat ik pakte my by de tienen fan in wylgebosk beet, oers wie ik fuortwaaid. Doe't de wyn him wat deljûn hie, rûn ik fierder. Ik kaam by Compagnonsheech, by de Vianen. Doe't ik dêr oanlâne wie, tochte ik by mysels: Is dat no de wierheid of is it in leagen? Want dêr by de Vianen lei in keppel Drinten, dy wienen allegearre út it fel wei waaid. (Boelensloane)

Onderwerp

VDK 1968* - Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast    VDK 1968* - Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast

Beschrijving

Een man belandt in een zeer zware storm. Hij moet zich aan een boom vasthouden om niet weg te waaien. De man vraagt zich af of hij het zich verbeeld heeft, maar even verder ziet hij schapen die uit hun vel zijn gewaaid.

Bron

Leeuwarder Courant 14-3-1952. Herdrukt in: Dam Jaarsma: Ut it gea fan Sterke Hearke. Leeuwarden 1987, p.96

Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast

Feitse Brants    Feitse Brants